Kategoriat
Kyselyt

Puistosuunnistajien treenimäärät 2011

Aika julkistaa OC Puiston treenimääräkyselyn tulokset. Näin paljon puistosuunnistajat treenasivat viime vuonna 2011. On erittäin mielenkiintoista ja jopa silmiä avaavaa kuulla ja nähdä kavereiden hurjan kunnon takana olevat konkreettiset numerot. …

Aika julkistaa OC Puiston treenimääräkyselyn tulokset. Näin paljon puistosuunnistajat treenasivat viime vuonna 2011.

On erittäin mielenkiintoista ja jopa silmiä avaavaa kuulla ja nähdä kavereiden hurjan kunnon takana olevat konkreettiset numerot. Mitä voikaan odottaa kisakaudelta 2012!

Kyselyyn tuli kaikkiaan 11 vastausta, joista yhdeksän OC Puiston suunnistajilta. Montun Uhon Mika ja HeSeKeKo:n J-P vastasivat myös. Hienoa!

Kokonaistreenimäärä vaihteli 338 ja 75 tunnin välillä. Vastaukset ”lasketaanko halonhakkuu?” tai ”muutama sata” eivät sovi skaalalle.

Laskin myös kyselyn kestävyyslajikilometrien perusteella laskennallisen tuntimäärän (Pyöräily 25 km/h, juoksu 5:45 min/km, hiihto 5:24 min/km, suunnistus 10 min/km), jotta saadaan edelliseen taulukkoon kaikki vastaajat mukaan ja jotta pallonpyörittely sekä raudan pumppaus jäävät pois tarkastelusta.

Lajikohtaisesti katsottuna vaihtelua on luonnollisesti vielä enemmän. Juoksumäärissä Ville oli ykkösellä kahdella tuhannella kilometrillä (!) HeSeKeKo:n J-P:llä on juoksukilometrejä toiseksi eniten.

Suunnistuksessa taas Tero on ylivoimainen ykkönen. Tero lisäsi vielä omaan päivitykseensä multisport-kilometrit. Tarkoittanee siis melontasuunnistusta ja uimapatjailua 🙂

Tästä graafista näkee, että lajiharjoittelua ei ihan hirveästi ole ja OC Puisto luottaa enemmän vanhaan ruostumattomaan taitoon, rautaiseen kuntoon ja siihen että metsä häviää aina!

Hiihtokilometrejä oli taas Villellä enemmän kuin muilla yhteensä. Lisäkommenttina oli rivillä vielä kovat lupaukset: ”Finlandia hiihto 2011 sija 126 – 2012 alle 100. Pogostan hiihto 2011 sija 22 – 2012 alle 15.” Pyöräkilometreissä kärjessä Tero ja Eerik – molemmat Helsingistä Utsjoelle, takaisin ja vielä Pietariin kaupan päälle. Lajikohtaisia määräkärkiä olivat siis Ville ja Tero kahdesti. Pitäisiköhän tähän lisätä uusia taulukoita. Suunnistussprintti keskiaikaisessa kaupungissa: 1) Juha 3km…

Kyselyn muiden toiveiden ja kommenttien pureskelu on vielä kesken, mutta kysyntää oli kisojen, treenien, opin, perhemeingin kautta ihan konkreettisiin juttuihin: Rogainingia ja toinen viesti Jukolan lisäksi.

Kiitokset kaikille vastanneille!

8 vastausta aiheeseen “Puistosuunnistajien treenimäärät 2011”

Tää on oikein mielenkiintoista dataa ja analyysiä – kiitos! Sellainen huomio, että uinti pitäisi laskea kestävyyslajiksi, se ei kuulu kategoriaan "pallonpyörittely ja raudan pumppaus". Toisaalta maantiepyöräilijä saa "hyvää" (= liikaa tunteja) sillä, jos keskituntivauhti arvioidaan 25:ksi. Eli keskimäärin lienee ok.

Hyvin kerättyä ja analysoitua dataa!Voisko tämän kauden lukuja kuvitellessa saada ohjeistuksen lasketaanko suunnistuksessa ratakilometrit vai suunnistetut kilometrit? Itsellä näiden kahden mittaustavan välillä on eroa joskus aika paljon…

Hyvä poijat! Analyysi on taidetta ja parempi olisi ehkä, ettei ihan kaikkia yksityiskohtia edes määriteltäisi :-)Uki; Vesipeuhu pitänee siis ottaa tämän vuoden kyselyyn mukaan – onhan se toki triathlonissakin avauslajina. Tuo laskennallinen kestävyyslajitaulukko oli toki vain hätäinen yritys yhteismitallistaa. Todellisuudessahan kaava myös yliarvioi Villen juoksutunnit noin sadalla, kun oikeasti se kilometrivauhti on siinä nelosen tuntumassa 🙂 BTW; pyöräilyyn ehdotettiin myös 20km/h -kerrointa (mikä olisi minulle itselle oikea)Mika; Eihän ratakilometrien ja suunnistettujen kilometrien ero pitäisi niin suuri olla?!? Eksytyt kilometrit (ja minuutit) on sitten toinen juttu… Minä lasken ratakilometrejä itse.

[…] Vuoden 2011 treenimäärätilastot toimi hyvin monessa eri tarkoituksessa: “Katso kuinka vähän mä treenaan verrattuna muihin!” ja innostus monipuolisempaan treeniin esiintyi keskusteluissa – samoin liiterin koko… […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.