Kategoriat
Yleinen

LOW 2021 rataspekuloinnit

Yhdeksän päivää Lapland O Weekin alkuun! Osa kisojen ja rastiviikkojen viehätystä on miettiä ja pohtia tulevia ratoja ja sitä kautta valmistautua kisaan.

Tässä OC Puiston parhaat arvaukset eri osakilpailujen radoiksi. Esimerkkiradat on suunnilleen A+ -mittaiset ja ne on esitetty Pullautuskartalla lisättynä joillakin LOW-karttapaloilla.

1 Mettonpahikko. Pikamatka 4km.
Varmaa: Maali on varmasti Karilan Navettagallerialla, pääosa radasta on Mettonpahikon kallionyppyläalueella (karttapala upotettuna pullautinkartalle) ja radan loppu tulee kangasmaastoa pitkin maaliin.
Epävarmaa: Onko lähtö viety asutusalueen tienkulmaan kuten kartalla tai jopa lähemmäs varsinaista suunnistusmaastoa kuvan rastin 2 kaakkoispuolen tienristeykseen tai rastin 11 lounaispuolelle?

2 Haaskajänkkä. Keskimatka 6km.
Varmaa: Kisataan Haaskajänkän rinteessä ”joka jatkuu Kolariin saakka” kuten Antti Vainio totesi PuistoTV:n haastattelussa. Rinnesuunnistusta riittää. Karttapalan (upotettuna) esimerkin mukaisesti rastipisteenä on muurahaispesiä.
Epävarmaa: Maali saattaa kuitenkin olla Maisematien länsipuolella. Ehkä tien yli ei haluta juoksuttaa tuhatta suunnistajaa väsyneenä kisassa. Kun piirsin rataspekulaatiota ajattelin, että tuossa on alikulku, mutta eihän siinä ole. Entä lähtö, alempana rinteessä?

3 Tunturijärvi. Pitkä matka 12km.
Varmaa: Tunturijärvi kierretään. Pitkät välit on piiitkiä. Maalia kohti noustaan ylämäkeen.
Epävarmaa: Antti Vainio viittasi PuistoTV:n haastattelussa siihen, että lähtö olisi viety alemmas tunturissa. Ehkä Haaskajänkän eteläpuolelle?

4 Puuraja. Keskimatka 6km.
Varmaa: Pyöritään sekä metsässä että avotunturin puolella. Latupohjia leikataan kohtisuoraan niin että niitä ei juuri voi hyödyntää. Korkeuskäyrän mutkia on vaikea tulkita…
Epävarmaa: Löytyykö rastit? Nouseeko jalka?

5 Maisematie. Pikamatka 4km.
Varmaa: Nyt pysytään Maisematien ylä- eli itäpuolella. Rata lähtee ensin etelään ja koukkaa lopuksi pohjoispuolelle viimevuotiseen Jääkausiränni-maastoon.
Epävarmaa: Riittääkö tarkkuus ja jalka enää tässä vaiheessa viikkoa?

Antti Vainio vieraana PuistoTV:n LOW 2021 Ennakko -jaksossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.