Kategoriat
Analyysit Kyselyt

Puistosuunnistajien treenimäärät 2017

Kausi on jo pitkällä, tänään kisataan Bodom Trail (Puisto mukana 11 juoksijan voimin!) ja nyt viimein viime vuoden treenimäärät julki. Viime vuotta käsiteltiin talvella ”15 Vuotta Aivan Puistossa” -juhlagaalassa ja sen jäljiltä tilastojen julkaisussa piti odottaa OC Puiston empatiajaoston kokousta.

Puistosuunnistajat ovat kuitenkin treenanneet taas aivan valtavia määriä. OC Puiston ja Rastitykin lisäksi vertailussa tällä kertaa mukana Team Soseen Hilla.

Sporttitunnit 2017

Treenituntien ykkönen on ensimmäistä kertaa Timo L, jolle kertyi tunteja 462h. Timo kuittasi Teron (457h) edelle viidellä tunnilla joulun ajan etelän leirillä. Podiummille ja ensimmäistä kertaa yli neljän sadan tunnin nousi myös Uki (427h), joka nosti treenimääriään viime vuodesta eniten (+84h).

Treenimäärä kasvoi merkittävästi myös Juhalla (+75h) ja Eerikillä (+50h). Kaikkiaan kuusi puistosuunnistajaa ylsi yli tunti per päivä -tahtiin – Markku ja Mikko L tarkasti yhdellä tunnilla yli. Hyvää sporttia!

Suunnistus 2017

Suunnistusmäärissä ykkösenä kolmatta vuotta peräkkäin Mikko P, jolle kilsoja 426km. Riku nousi listan uutena tulokkaana kakkoseksi 290km ja Reima (251km) ohitti muut rastitykit sekä Villen (250km) yhdellä kilometrillä! 

Suurin suunnistusmäärän nosto oli kuitenkin Puiston pitkäaikaisella Jukolan yön kunkulla Petrillä (+88km). Muita määrien nostajia Ville (+60km) ja Eerik (+50km).

Juoksu 2017

Juoksukilsojen kärjessä taas kerran Mikko L 2066km.

(Kopioidaan viime vuodelta teksti tähän: Edelleen odotellaan milloin Mikko räväyttää veljensä kanssa Tunturisuunnistuksen A-radalle. Ja toisaalta myös sitä, milloin Timo L ottaa isobroidin kiinni juoksukilometreissä Toim. huom. Tasaisen vauhdin taulukolla jo tänä vuonna!)

No ei ottanut Timo kiinni vielä 2017 vaikka nosti juoksukilometrit tasolle 1763km. Podiumille kiilasi kolmanneksi Ville (1239km) loppusyksyn juokse-joka-päivä -kampanjan ansiosta. Villelle myös kovin määrien nosto (+583km). 

Hiihto 2017

Hiihtokilometreissä Reima H kärjessä 995km. Ville tässäkin lajissa kärkikolmikkossa 687km ja yhden keskipitkän lenkin verran edellä Markkua (649km). Hiihtovuosi 2017 ei ollut kaksinen ja kärjessä kaikilla oli vähemmän kilsoja kuin edellisenä vuonna. Paras nousu Ukilla (+75km). 

Pyöräily 2017

Pyöräkilometreissä Tero J taas kerran ykkösenä. Tällä kertaa kilometrejä 7610km. Kakkosena Timo 3764km. Uki (3534km) nousi kolmanneksi ohi Petrin (3013km). Ukilla oli myös suurin kilsojen nosto, huikeat +1226km! Merkittävästi enemmän kilometrejä myös Henrikillä +800km ja Juhalla +639km.

Uinti 2017

Uinnissa Markku kärjessä kuin saksalainen kello 104km (edellisellä listalla 106km). Petri nousi kakkoseksi 93km. Isoimmat määränostot Ukilla +23km ja Petrillä +16km.

Yhteenveto 2017

Isoja muutoksia ei listasijoituksissa tapahtunut. Suhteellisesti ottaen puistosuunnistajien treenimäärät alkavat lähestyä ikäluokan huippu-urheilijoiden tasoja. Odotettavissa on siis jatkossakin veteraanisarjojen mitskuja ja kovaa menestystä 🙂

Yhteenveto tällä kertaa karttojen muodossa. Jos puistosuunnistajien vuoden 2017 suunnistuskilometrit laitettaisiin yhteen, rata alkaisi Jyväskylästä (milloin saadaan jyväskylän mies mukaan treenimäärien listoille?). Ekalla rastilla leimattaisiin Kilpisjärvellä (Vuoden 2019 tunturisuunnistus!), sitten perään Saariselällä (viime vuoden tunturi) ja ennen laskettelua Pakilaan maaliin viitoitusta pitkin, käytäisiin vielä Kuusamossa putkiosuuden rastilla. Yhteensä rapiat alle 2600km!

Juoksukilometrejä puistosuunnistajat kellottivat viime vuonna yhteensä 11811km. Jos tähän viestiin lähdettäisiin Helsingistä ja kierrettäisiin (Vesterbackan tunnelia pitkin) Tallinaan, sieltä Puolan, Saksan ja Ranskan kautta Barcelonaan. Nopean sangrian (alkoholiton) jälkeen kääntöpisteelle Lissaboniin. Sieltä Pariisin, Köpiksen ja Trondheimin kautta Nordkappiin. Pikainen jäähdyttely jäämeressä ja loppusuora Helsinkiin. Aika huikea reissu seitsemällätoista juoksijalla – varsinkin kun ottaa huomioon juoksukilsalistan loppupään Teron ja Markin yhteensä 20km!

Ja vielä lopuksi kartta ja reitti siitä, mikä olisi ollut puistosuunnistajien Tour d’Euraasia 2017 eli pyöräkilometrit yhteensä. Lähtö luonnollisesti Tampereelta. Suoraa reittiä kohti Kazakstanin Astanaa. Sieltä Kabulin kautta Arabian niememaa kiertäen Djiboutiin. Afrikan poikki legi Dhakariin. Sieltä vielä Tromssaan, jossa kääntöpiste ja hyvällä myötätuulella takaisin Tampereelle. Yhteensä rapiat 32800km. Aika huikea matka!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.