Kategoriat
Kisat

Puiston Yömestikset 2016

Puiston yömestikset 2016 kisattiin Rykmentin rasteilla Röykässä 4.10.2016. Keli oli sopivan syksyinen +4C. Mukana ennätykselliset yhdeksän osallistujaa! Kuvassa seitsemän veljeä. Pekka oli ehtinyt hilppasta maastoon ja Eerik oli vielä matkalla.

Kärjessä Mika laittoi Mikon ahtaalle. Sekuntitaistelulla yömestaruus Mikolle. Onnittelut! Mitalikolmikko oli odotettu, mutta sen takana Ville ja Pekka teki jäätävän kovat tulokset. Mahtavaa!

1. Mikko Patrakka 40.25
2. Mika Martikainen 40.51 +26
3. Petri Ketola 46.50 +6.25
4. Ville Säde 48.15 +7.50
5. Pekka Simula 49.18 +8.53
6. Reima Harju 50.59 +10.34
7. Juha Meronen 54.42 +14.17
8. Markku Helin 55.29 +15.04
9. Eerik Skyttä 1.01.53 +21.28

Empatiakerho hyväksyi pikakokouksessa Pekan tuloslistoille vaikka ilmoittautuminen nimenhuutoon puuttui 🙂

Koko tuloslista ja väliajat

Pisteet ekasta osakilpailusta viimevuotisen taulukon mukaan: Mikko 18p, Mika 15p, Petri 12p, Ville 9p, Pekka 8p, Reima 7p, Juha 6p, Markku 5p, Eerik 4p.

Maasto takasi monia nopeita reitinvalintavaihtoehtoja – varsinkin hiekkakuopan alueella mutta myös pohjoisemmassa metsässä. 3-4-välillä Ville ja Juha kiersi tien ja polun kautta vasemmalta, Petri taas haki polun oikealta ja oli nopein.

screen-shot-2016-10-08-at-6-58-07

Pisimmällä välillä 5-6 taas tarjottiin pitkää tie-polku-kiertoa vasemmalta. Niiden viiden puistolaisen vertailussa, joiden reitit on Puiston kartta-arkiston kautta 3drerunissa, kierto oli nopein. Reima tosin teki vähän ylimääräisiä väkäröitä.

screen-shot-2016-10-08-at-6-57-16

Saman välin 5-6 tienopeus Stravan segmentistä:

Markun reitti ja kiemurat kympille!

screen-shot-2016-10-04-at-23-44-12

Reiman reitti.

Petrin reitti ja selitykset:

Kolmonen ja kymppi piilotettu puskaan ja vierestä tallottu ohi kummallakin, kompassi jumitti vielä kotonakin ja kuutosella korkeuskäyräkin piirretty päin honkia. Ei ihan paras yösuunnistus, mutta hienoa oli!! Ja olihan siellä välissä ihan onnistuneita rastivälejäkin…;-)

Villen reitti ja selitykset:

Varsinkin alku vahvaa menoa, 2-3 välillä alussa ihme harhautuminen kukkulan väärälle puolelle, mutta lopulta polkua seuraten suoraan rastille. 3-4, hyvä reitinvalinta, polkua pitkin mäkeä ylös ja kuviorajaa pitkin alas rastille melkein kuin oikeat suunnistajat Kympille mennessä arpomista polulla mutta nopea korjaus ja rastille joka löytyi Mikon peesissä hyvin. 10-11 Mikon ja Mikan peesissä, itseluottamus ei ihan riittänyt siinä vauhdissa loppuun saakka mutta kuitenkin suoraan rastille. 11-12 välillä äärimmäisen huono reitinvalinta suoraan vitikon läpi kun polkuakin olisi voinut mennä jos olisi osannut lukea karttaa. Pekalle minuutti takkiin tällä välillä. Kokonaisuutena hyvä veto, ei suuria virheitä ja vauhtikin pysyi tasaisena. 9+

Juhan reitti ja selitykset:

Siistiä päästä taas yömetsään! Nopeaa maastoa, jossa välillä aivan hukassa. Hapuilua ykköselle ja kakkoselle. Kolmoselle taas erittäin tarkasti ja hiljainen leimaus (oliko liian tylyä, Eerik?) Neloselle ja vitoselle taas pientä hapuilua. Kuutoselle tie/polkukierto . Selkeästi ysirastin kautta mutta silti aivan väärää sn suuntaan. Mikko korjasi. Kasilta eteenpäin rohkeasti Ketkun ja Markun pudotusyritykset ja eri reitinvalinnat. Tavallaan onnistui yhdelletoista, mutta rastinotto oli taas sen verran hidasta että Ketku ajoi kiinni. Kahdelletoista aivan hirvittävän huono reitinvalinta ja rastin haku. Kiukulla maaliin ja spekuloimaan. OC Puiston yömestiksissä yhdeksän osallistujaa. Mahtavaa! 8-

 

Yksi vastaus aiheeseen “Puiston Yömestikset 2016”

Hieno osanottomäärä. Hyvin vedetty!
Itsekin avasin eilen yöajokauden Syötteellä.
Tero

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.