Kategoriat
Muuta

Köyhän miehen tunturisuunnistusta Jämillä

Mikä on todennäköisyys löytää hukattu emit, kun rogaining-kolmikko on edennyt viimeisen kilpailukortti-havainnon jälkeen kymmenen minuuttia ryteikköisellä suolla? OC Puiston kolmikko Henkka, Uki ja Juha päättivät tiistai-iltana Jämillä, että todennäköisyys on nollaa suurempi ja lähti etsimään…

Kesäillan rogaining tuntui paljon tunturisuunnistukselta. Joukkuekisa. Pitkä matka eikä niin hirveä kiire koko ajan leimaamaan. Aivan upeat höllyvät avosuot ja vauhdikkaat kankaat. Vain tunturit puuttuivat. Hyvä niin, että kisa tuntui tunturilta, kun Suomen Tunturisuunnistus näyttää jäävän tänä vuonna OC Puistolta, tunturisuunnistuksen erikoisseuralta, kokonaan väliin. Järjestäjät ilmoittivat vuosi sitten 2015-kisan ajankohdaksi elokuun toisen viikonlopun. Osa puistolaisista osti lentoliput valmiiksi, osa teki muita sitoumuksia eikä tämä uusi viikonloppu sitten onnistu lainkaan. Toive tuleville vuosien järjestäjille: Ilmoittakaa ajankohta vasta kun se on varma!

Jämillä se emit löytyi kengännauhojen sidontapaikalta 600m päästä – ihme ja kumma! Eikä aikaa tuhraantunut kuin 15 minuuttia. Rastiväli 83-97 vedettiinkin siis kolmeen kertaan. Sitten pummattiin vielä 94:jää huolella. Taitavat olla samoja kulmia, joissa eksyin Jämi-Jukolassa 2004.

roga

 

Kesäillan Rogaining oli todella mainio kisa. Järjestelyt toimivat ja kolmen tunnin juoksu oli juuri sopiva rutistus. Yhteensä juostiin 22.6km ja aikaa jäi maaliintulon jälkeen vielä 12 sekuntia kelloon. Kiitos järjestäjille!

Kartta, reitti, tulokset ja Juhan selitykset:

OC Puiston joukkue Ikaalisissa Kesäillan rogainingissa 3h -sarjassa: Henkka, Uki ja Juha. Hyvällä kyydillä kangasmetsää eteenpäin. Aurinko paistoi ja lämpöä sellainen +18C. Kaikki hyvin kartan lounaisosaan saakka. Ensin hukattiin suolla polun ja pitkospuiden pää (+4min), sitten tippui joukkueen emitti kyydistä. Sama 500m ryteikkö vedetiin kolmeen kertaan rastille 97. Onneksi emit löytyi pitkospuilta kengännauhojen sitomispaikasta (+15min) ja rastin 95 jälkeen tehtiin vielä aivan törkeä suunnistusvirhe ja etsittiin rastia aivan väärästä paikasta (+6min). Sen jälkeen vielä yhden polun samaistusvirhe rastille 61 mennessä (+2min). Yhteensä virheitä siis 27 minuuttia, mikä on kolmeen pekkaan kyllä aivan liikaa… Kivaa oli ja juoksu kulki kolmikolla mallikkaasti. Aika 2:59:48 eli jäi vielä 12 sekkaa käyttämättä! Sijoitus 23/36.

Joukkuekuva Kesäillan Rogainingissa (c) Sami Friman. Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.